HELSINGIN ETSINTÄ- JA PELASTUSKOIRAT

 

Kuten Helsingin kaupungin internet sivu https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset sanoo, aikuisten ulkoharrastustoiminta om mahdollista 17.5.2021 alkaen. Täten aiemmin ilmoitettu koulutuskausi pääsee virallisesti käyntiin. 
Kouloutusryhmät viikkoaiaikatauluineen löytyy Etusivun Uutiset otsikon alta.

Tällä HEPeKon nettisivustolla on erityinen jäsenosio, joka vaatii rekisteröitymistä ja jonne annetaan oikeudet vain jäsenmaksunsa maksaneille ja jäseneksi hyväksytyille. Oikeudet tullaan tarkastamaan maaliskuun 2021 aikana, minkä jälkeen vain edellä mainitut kriteerit täyttävillä on pääsy jäsenosioon. 

Tuttavallisemmin HEPeKo on Helsingin väestönsuojeluyhdistys ry:n (HVSSY) alajaos, joka toimii pääkaupunkiseudun alueella.

Jaoksemme tehtävä on kouluttaa kyvykkäitä pelastuskoirakoita yhteiskunnan tarpeisiin. Työ on vapaaehtoista ja pyyteetöntä työtä kanssaihmisten auttamiseksi, johon jokaisen jäsenen tulee sitoutua.

Tarjoamme jäsenillemme koulutusta pääsääntöisesti arki-iltaisin. Lisäksi järjestämme pelastuskoirakokeita, kursseja ja luentoja sekä yksin että yhteistyössä muiden alan yhdistysten kanssa. Koulutuksen ja toiminnan kustannukset pystytään pitämään matalina talkootyöllä, johon kaikkien jäsenten panosta tarvitaan.

Valmiit pelastuskoirakot toimivat HEPeKon hälytysryhmän kautta Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun apuna kadonneiden henkilöiden etsinnöissä. HEPeKo ylläpitää Helsingin kaupungin suojelusuunnitelman mukaista pelastuskoirajoukkuetta, joka varautuu toimimaan osana pelastustoimea kriisitilanteissa.

Tervetuloa vaativan, mutta antoisan harrastuksen ja vapaaehtoistyön pariin!